UZVARĒTĀ CĪŅA

Latvijas – latviešu tautai,
Latvijas Valsts Prezidentam Andrim Bērziņam,
LR Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei,
LR Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai,
Visiem Latvijas sabiedrotajiem,
visiem, kam svēta Latvija un valsts Satversme,

visiem, kas godina varoņu piemiņu.  

UZVARĒTĀ CĪŅA

pret ļaunuma impēriju.


„CCCP” NKVD – čekas karaspēks 1940.gada 15.jūnijā trijos naktī bez kara pieteikšanas, izdarot starptautiskus noziegumus, slepenā, necilvēciskā, asiņainā, zemiskā iebrukumā Latvijas valstī iznīcināja robežsardzes kordonus, nošāva, sadedzināja, sakropļoja un nolaupīja Latvijas pilsoņus, sievietes un bērnus. Līdz 17.jūnijam „CCCP” „sarkanie” karapūļi – Hitlera režīma sabiedrotie totāli okupēja visu Latvijas valsti. Pret prezidentu Rīgas pilī notēmēja tanka lielgabala stobru…

Ar indoeiropiešiem – latviešiem neiedomājamu aziātisku viltību, ļaunā okupācijas vara turpināja 1937.gadā iesāktos noziegumus, kad nogalināja vairāk kā 70 000 latviešu genocīdā ar noziedzīgu nolūku – iznīcināt latviešu tautu.

Lai tautu padarītu par neaizsargātu upuri, vispirms iznīcināja Latvijas armiju, LAO un nacionālos līderus. Turpinot baigo 15.jūnija nakti, veselu „baigo gadu” ik nakti latvju mājās iebruka bruņoti, izsalkuši, utaini „ CCCP” bandītu bari, nolaupot cilvēkus, lai spīdzinātu līdz nāvei, garīgi un fiziski izvarojot čekas pagrabos, vergu un nāves nometnēs. „Baigais gads” turpinājās vēl 50 gadus. Šajā genocīdā dzīvības zaudējuši simtiem tūkstošu cilvēku. Pavisam Latvijas valsts zaudējumi pārsniedz 500 000 cilvēku un 500 miljardu Eiro. Katra latviešu ģimene atzīta par cietušu, tie ir lielākie zaudējumi visu tautu vidū.

No 1940.gada visi cīnīties spējīgie un tobrīd vēl dzīvi palikušie latvieši pretojās iebrucējiem, slepkavām, okupantiem divās paaudzēs, gan armijas divīzijās, gan nacionālo partizānu vienībās līdz 1953.gadam un līdz pat galīgai uzvarai pār „ļaunuma impēriju”.

1943.gadā pavērās piespiedu iespēja saņemt karavīru formas ar sarkanbaltsarkano zīmotni un apbruņojumu, lai cīnītos organizēti, ejot 80% drošā nāvē. Latvju vīri izvēlējās mirt cīņā, nevis „CCCP” vergu nāves nometnēs:
1) lai atbrīvotu savas ģimenes un tautiešus;
2) lai Latvijā neatgrieztos „ļaunuma impērijas” asiņainais režīms;
3) lai Latvija atgūtu brīvību un neatkarību;
4) lai genocīdā vainīgie saņemtu taisnīgu sodu.

Ja vēl kāds to neapzinās, lai pāris reižu noklausās latviešu leģionāru himnu.

Pienākot latvju tautas nāves stundai, latviešu leģionāri, tāpat kā latviešu strēlnieki, cīnījās uz dzīvību un nāvi. Eiropa un pasaule atkal varēja iepazīt tautu, kas dzīvo Eiropā visilgāk un varoņcīņās spēj aizstāvēt sevi, savu tautu un Tēvzemi.

Pie vismazākās pirmās iespējas tika veidota Latvijas pagaidu valdība, ģenerāļa Jāņa Kureļa un kapteiņa Upelnieka vadībā nācās cīnīties pret vācu soda ekspedīcijas karaspēku.

Tomēr nekad, nekādos apstākļos latvju karavīru vienības nav cīnījušās pret rietumvalstu armijām, bet gan pret „ļaunuma impēriju”.

Kurzemes cietoksni aizstāvot, latvju ģenerālis paredzēja: „Baudiet karu, vīri, miers būs briesmīgs”.

Uzvarot sešās lielkaujās, latvju karavīri deva iespēju no drošas nāves izglābties vairāk par 120 000 bēgļu uz Zviedriju un Vāciju.

Varonīgajās cīņās, aizturot pie lielākā cietokšņa pasaulē – Kurzemes cietokšņa „CCCP” karaspēku – tankus, aviāciju un floti, latvju karavīri aizsargāja visu Eiropu no „CCCP” okupācijas.


Par šo varonību vienīgā atzinība tika latviešu leģionāru sardžu rotai – „Viestura rotai” apsargāt Nirnbergas Tiesu pili, kur gan „ļaunuma impērijas” noziedznieki pagaidām nav tiesāti.

Latvju leģionāri un viņu dēli saņēma augstus apbalvojumus un virsnieku pakāpes, ģenerāļus ieskaitot ASV armijā. ANO atzina latvju leģionāru cīņu par karavīram cienīgu cīņu.

Vismiermīlīgākajai tautai „ļaunuma impērijas” uzspiesto cīņu latvju karavīri nezaudēja nekad. Cīņu pret „ļaunuma impēriju” pieteica ASV prezidents Ronalds Reigans. To turpināja ASV valdība viņa vadībā.

Ronalds Reigans un viņa komanda pasludināja CCCP par "ļaunuma impēriju" 
un darīja visu, lai likvidētu savu galveno konkurentu.

Tās ir cīņas, ko zina visa civilizētā pasaule.
Cīņas vainagojās ar uzvaru – „ļaunuma impērija” – „CCCP” sabruka.
Šo cīņu, kas ar uzvaru nāca, apsveica visas pasaules civilizētās tautas.

Latvijā jebkuras valdības visu instanču ierēdņu pienākums ir gādāt:
Lai „ļaunuma impērijas” paliekas, revanšisti, hibrīdkara kurinātāji, staļinisti, „čekisti” un okupantu bars, kas tīko nozagt UZVARĒTO CĪŅU, nekad nekaitētu tautas tiesībām un pienākumam godināt cīņās par uzvaru, par Tēvzemi un Brīvību kritušos karavīrus – varoņus jebkurā laikā un jebkurā vietā, it sevišķi tautas svētvietā pie pieminekļa: „Tēvzemei un Brīvībai”.


NA "VL-TB/LNNK"   Senioru padomes priekšsēdētājs

LATVIJAS LATVIEŠU Biedrība

Latvijas Nacionālās Karavīru biedrība

Rīgas Politiski Represēto biedrība

Latvijas Daugavas Vanagu Bolšteina nodaļa
Latvijas Aizsargu organizācija
Jānis Blaubergs

Aivars Andersons

Edgars Skreija

Jānis Lapiņš


Vladislavs Ķīselis

  
2015.gada 11. martā.

Komentāri

Populāras ziņas